Ikke kun “lutter lagkage”

Som nævnt tidligere er Bullmastiffen en meget populær familiehund og desværre ser vi indimellem eksempler på at nogle prøver at spinde guld på racens popularitet. De blander to racer og bilder godtroende familier ind at deres hvalpe er ægte Bullmastiffer uden stamtavle og sælger dem til en pris som vi opdrættere krummer tæer over.

Ved et overfald på en lille hund i Danmark sidste år, som i øvrigt skabte stor medie-røre blev Bullmastiffen udnævnt som synder eftersom ejeren udtalte at hans hund var en Bullmastiff. Et stort arbejde blev lagt i at finde frem til ejeren af denne ”Bullmastiff” og det lykkedes med hjælp fra journalisten som havde skrevet artiklen. Konklusionen vi nåede frem til var at hunden, ud fra ejerens beskrivelse og det faktum at han ingen stamtavle havde på hunden, højst sandsynligt var en blanding og måske ikke engang havde racen Bullmastiff i sig!

Havner man i en situation, hvor ens Bullmastiff ikke accepterer andre hunde eller andre dyr, skal dette bestemt tages alvorligt. Bullmastiffen er stærk og vedholdende og man skal ikke udfordre skæbnen og lade som om der ikke er et problem. Vær ærlig i tilgangen af problemet; hold hunden i snor med mindre området er indhegnet og meld klart ud, hvis du møder nogen med hund, at din hund ikke kan lide deres. Det er ikke unaturligt, at en hund ikke kan lide andre hunde og det må ikke være et tabubelagt emne!
En Bullmastiff der ikke kan lide andre hunde, vil reagerer ved at gå på tæer med stive bevægelser og oprejst hale. Og allerede på lang afstand vil den prøve at nedstirre den anden hund, samtidig med at den knurre og måske hopper frem i linen. Man ser sjældent en Bullmastiff der ”vovver” hysterisk eller laver angrebsudfald, med mindre den anden hund laver udfald mod den.

Bullmastiffen er meget modtagelig for grundlæggende lydighedstræning, hvilket er en nødvendighed for en hund med en sådan størrelse og kraft, der lever i en almindelig familie. Den vigtigste faktor i træning med en Bullmastiff er udholdenhed og tålmodighed fra ejerens side, en Bullmastiff skal ikke opdrages med hård hånd. Mange Bullmastiffer er meget stemmefølsomme, hvilket betyder at en ændring i stemmen til et mere konsekvent toneleje ofte er nok til at Bullmastiffen forstår, at den har gjort noget forkert. Men for at demonstrerer dens intelligens og i et forsøg på at opnå, hvad den nu var i gang med vil Bullmastiffen forsøge sig med hele sit følelsesregister alt fra; ægte terror til hvem mig!, mit hjerte er knust, foragt, jeg har ikke hørt et ord af hvad du har sagt og hvad som nu netop måtte kendetegne netop Din Bullmastiff.
Igennem opdragelsen af sin Bullmastiff vil man helt sikkert støde på nogen af ovenstående situationer, lad være at give efter, for ellers står Du med et problem når din hund bliver udvokset. Bullmastiffen er den største bluffmager i hundeverdenen, fordi sådan opfører en intelligent hund sig nemlig.

Vedvarende, bestemt, men venlig træning bringer det intelligente frem i din Bullmastiff. Nogle syntes de er stædige og svære at håndtere, men der findes ikke dumme Bullmastiffer, men derimod Bullmastiffejere der ikke forstår sig på deres hund. Loyaliteten kommer som nr. 1 i Bullmastiffens karaktertræk, en hund af denne race tager hele familien til sit hjerte og den vil give sig selv 100 %. Bullmastiffen vil elske og forsvare sin familie uanset hvad det koster.

Bullmastiffen er dog i nogle tilfælde ikke hunden for alle mennesker. Mennesker som ikke har viljen eller mulighederne for at kunne træne og kontrollere dette pragtfulde dyr, skulle ikke eje en sådan.

Besøg Dansk Bullmastiff Klub for mere information om racen